päätin äsken että tänään on se päivä kun loppuu tämmöiset touhut että ei muka blogia kerkeä päivittää.. kaikki on hitusen rempallaan.. kennelsivut jotenkin aikataulussa mutta sekin blogi odottaa tänään viimein piiiitkää päivitystä. Sitä pidemmälle nämä päivitykset aina venyy mitä enemmän kertyy päivitettävää. Päivityksien junnatessa junnaa myös askartelut, ei pysty semmosiin keskittymään koska pitäisi ensin hoitaa kaikki muut hommat:) no nyt on päivitykset alotettu, niiden jälkeen askartelut.
Jonnan häitä jouduttiin pakon edessä siirtämään joten niiden osalta vaikka töitä riittää silti ei enää niin järjetöntä paniikkia ja saa rauhassa tehdä sivuja.

muuta viikko sitten meillä riitti täällä vilskettä Mervi tulo Oulusta ja viipyi laumansa kanssa meillä viikon. Koiria oli kaiken kaikkiaan 11, meidän omat 4 portugeesia, Mervin kolme portugeesia joista nuorin 10viikkoa, 1 terrieri, ja 1 villakoira sekä Mervin siskon Tiinan kaksi kiinanharjakoiraa. (Tiina tekee muuten aivan loistavaa sarjakuvaa omasta elämästään jossa tapahtuu kyllä niin käsittämätömiä juttuja ettei niitä aina meinaa todeksi uskoa, ellei ihmistä tunne:) ) 
floora_loikka45.jpgpolukkaa245.jpg
vesipiskoloikka450.jpg
hauskaa oli muillakin kuin koirilla:)

Saman viikon torstaina päästiin viimein pohjosen reissuun. Mukaan lähti meidän lisäksi koiralaumasta Hitsi. kaksi yötä nukuttiin hiacessa, kolmas hullun poron hotellissa ja neljäs Mervillä Oulussa. minä en ole koskaan käynyt pohjoisessa Oulu ja Kuusamo on korkeimmat paikat olleet tähän asti. 
pitkisuoria400.jpg
sumu450.jpg
sato450i.jpg
iltaa450.jpg
kuuset450.jpg
onneksi oli se navigaattori:)
navigaattori450.jpg
utsjoki-karigasniemi450.jpg
nuorgamiin450.jpg
nuorgamhitsi3450.jpg
nuorgamhitsi450.jpg
käytiin Ranuan eläinpuistossa. tosin oli vähän liian lämmintä ja huono aika kun olivat tunti sitten saaneet ruuan
ranuapllt400.jpg
ranuajkarhu3450.jpg

mutta voi veljet, kyllä eläipuistoa paremmat kuvailupaikat oli ihan matkan varrella, autosta päin ...poroja olisi voinut kuvata vaikka kuinka paljon... 
porot3450.jpg
porot2450.jpg
porot450.jpg
poronpentu450.jpg
sarvet450.jpg
utsjoenkelloporo450.jpg
ajovaloporo450.jpg

ja hullussa porossa.
hitsinhotelli450.jpg
Hullun poron pihalla oli kaksi betonista poroa, hitsin mielestä ne oli hurjan pelottavia ja se murisi niille kaukaa. Ei meinannut millään uskaltautua lähemmäs. eihäs sitä joka päivä näe sinistä poroa
pelottavatbetoniporot450.jpg
samaan aikaa paikalle köpötteli ihka oikea poro se jopa kiersi suojatien kautta vaikka oikoenkin olisi päässyt..
levinporo450.jpg
Se taisikin olla töissä maanmittauslaitoksella, poronkusema tuli täyteen just meidän kohdalla.
poronkusema450.jpg
sen jälkeen se kävi haistelemassa hitsin kuonoa, joka ei elävästä porosta mitään meinannut, kääntyi ja meni suojatietä pitkin takaisin kohti Levin kauppakatuja.
onneksi oli puhelin kädessä kamera kun jäi autoon..

Siinäpä ne lomailuasiat. vielä toinen päivitys toiseen blogiin ja sittenkö se alkaa se askartelu.. toivottavasti:)